Toata lumea stie ca morcovii sunt buni pentru ochi. Carotenul continut este absorbit de retina. Moringa contine de sapte ori mai mult carotene decat morcovii. Ochii sunt dependenti de beta –caroten, luteina si zeaxantina. Organismul transforma aceste substante in functie de necesitati in vit.A, iar aceasta produce in retina impreuna cu proteina, moleculele de pigment – purpuriul visual – pentru mai mult de un milion de celule fotosensibile.
Munca la calculator, televizorul, cititul si scrisul pe hartie alba sporesc necesarul de vitamina A.Beta-carotenul, luteina si zeaxantina protejaza in acelasi timp ochii de radicalii liberi.
La cei ce se expun la luminii solare intense, cantitatea de retinol din ochi scade, mai ales daca au pielea deschisa si ochii albastri. Diabeticii nu mai pot transforma integral carotenul din hrana vegetala in vitamina A. Anumite medicamente precum laxativele si medicamentele ce reduc colesterolul reduc de asemenea capacitatea de absorbtie a vitaminei A. Somniferele duc la golirea depozitului de vit.A in ficat.
Celula fotosensibila are o membrane formata din lipide,foarte sensibile la atacul radicalilor liberi. Stresul oxidative poate duce la aparitia glaucomului sau a cataractei.
In Germania aproximativ 60% din populatie are probleme de vedere. Si pentru acestia Moringa ar fi de ajutor. Moringa ar trebui consumata cu putin ulei, deoarece vit.A se dizolva in ulei si ar putea fi absorbita mai bine.