Utilizari diverse cu Moringa Oleifera
Arborele Moringa oleifera are o varietate impresionanta de utilizari medicale datorita continutului extrem de bogat in nutrienti. Partile diferite ale acestui arbore contin numeroase minerale si sunt o sursa importanta de proteine, vitamine, beta caroten, amino acizi si multe alte substante benefice pentru organismul uman. Acestea pot stimula aparatul vascular si circulator si au efect antiinflamator, anti ulcer, diuretic, anti hipertensiv, putand fi o arma foarte importanta impotriva afectiunilor si bolilor.
Absolut toate partile arborelui Moringa pot fi folosite si consumate pentru o sanatate mai buna si mai rezistenta. De aceea, si este numit “arborele minune”.
Beneficii Moringadoar cateva exemple
Frunzele de Moringa, din care se face ceaiul si care se pot utiliza in forma lor naturala, in infuzii, au efecte benefice asupa ulcerului gastric, contin multe proteine si fibre. Putand fi consumate si in mancare (biscuiti sau ciorbe), acestea imbunatatesc nivelul de fier din organism, fiind o prescriptie foarte des intalnita si in cazul anemiei. De asemenea, frunzele pot actiona ca antiinflamatoare si antidezinfectante atunci cand sunt puse pe rana sau pe o zona a corpului afectata.
Semintele de Moringa au proprietati antibiotice si antiinflamatorii, trateaza artrita, reumatismul, guta si crampele. De asemenea, ele pot fi folosite pentru realaxare si pentru diverse infectii ale pielii. Iar, ingerate, acestea pot
determina intarzieri ale senzatiei de foame, ceea ce le transforma in ajutoare utile pentru cei care doresc sa tina diverse diete.
Uleiul de Moringa este folosit de comunitatile africane pentru tratarea afectiunilor la stomac, dar are efecte si asupra parului, facand ca acesta sa devina mai rezistent si mai stralucitor. De asemenea, acesta poate fi folosit inpotriva arsurilor solare, pentru detoxifiere si este ideal pentru a reda pielii aspectul moale si catifelat afectat de actiunea agentilor externi ca praful si polenul.
De asemenea, arborele Moringa este utilizat si in realizarea unor creme si lotiuni care protejeaza pielea si o mentin curata. Gelul de dus cu Moringa nu permite inflamarea si iritatiile, iar crema de fata este recomandata datorita proprietatilor ei hidratante si antibacteriene. Sapunul de Moringa este realizat din frunzele arborelui si este utilizat de catre populatiile africane pentru a trata diversele afectiuni ale pielii. Acesta actioneaza si impotriva imbatranirii, tinand pielea mai hidratata si catifelata.
Depasind beneficiile pur umane, frunzele de Moringa pot fi utilizate si ca ingrasamant natural (plantele ajutate astfel facand fruncte mai dulci, mai bogate in nutrienti si mai rezistente), dar si in hrana animalelor (care vor fi mai sanatoase din toate punctele de vedere). Asadar, beneficiile Moringa sunt nenumarate, iar utilizarea macar a unei parti din multitudinea de produse care se pot prepara din acest arbore ajuta organismul in moduri asteptate si neasteptate.