Prin testul ORAC poate fi masurata puterea antioxidanta a diferitelor tipuri de fructe si legume. Astfel s-a stabilit in ce masura un aliment, prin totalitatea substantelor pe care le contine,are capacitatea de neutralizare a radicalilor liberi.
Fructele exotice cum ar fi Goji, rodiile, papaya, ananasul, avocado, portocalele, kiwi si bananele se claseaza de regula in topul acestui test Orac. Insa si afinele, stafidele, strgurii negri, ciresele, murele si prunele indica valori mari in testul ORAC.
La o cantitate de 100gr, fructele de mai jos au inregistrat urmatoarele valori ORAC:
Goji 25300, Gac sau Acai minim 5500, rodii 3307, mure 2234, stafide 2830, avocado 782, portocale 750, kiwi 608, spanac crud 1210 etc.
Planta Moringa a inregistrat cea mai inalta valoare ORAC dintre toate plantele cercetate: 46700 la 100gr. Pulberea de frunze Moringa din Tenerife ajunge la 75000 ORAC. Cu 15gr asimilam deja 7005 unitati ORAC, IAR CU PULBEREA DI Tenerife sunt suficiente 10 gr pentru necesarul nostrum zilnic.
Asimilarea a 5000-6000 ORAC pe zi asigura o buna protectie pentru corp si creier.